leukstecadeaus.nl

Is Airsoft veilig en leuk voor mijn uitje?

Airsoft

Airsoft is een spel dat erg lijkt op paintball, en populair is omdat het minder rommel achterlaat. Het wordt gespeeld met replica geweren en zachte balletjes. Dit is een behoorlijk actief spel, waarbij je op andere deelnemers moet schieten, en vaak door een ruig speelveld met bomen en hindernissen moeten rennen. Vraag jij je af of dit spel geschikt is voor jouw bedrijfsuitje of vriendengroep? Lees het hier.

Hoe werkt Airsoft precies

Bij dit spel schieten op elkaar met een luchtdrukgeweer dat plastic balletjes afschiet. Er staat een behoorlijke kracht op het geweer, en de balletjes kunnen flink hard aankomen. Zeker als het geweer van korte afstand wordt afgevuurd. Het is belangrijk dat je teamleden tegen een stootje kunnen. In het speelterrein, dat vaak midden in de natuur ligt, kunnen verschillende hindernissen en soorten dekking zijn aangebracht. Bijvoorbeeld houten platen, tonnen, camouflagenetten en kleine bunkertjes. Daardoor is het mogelijk om de tegenstander te besluipen en ze vanuit een sterke positie onder “vuur” te nemen.

Veiligheid

Om Airsoft te mogen spelen moeten de deelnemers minimaal 18 jaar zijn. On verwondingen aan het gezicht te voorkomen leveren de organisatoren van dit spel voor elke deelnemer gezichtsbescherming, zoals een masker of een bril met mondkap. Zo zijn de zachte delen van het lichaam beschermd. Verder worden deelnemers geïnstrueerd om niet op elkaars hoofd te richten. Om door het terrein te kunnen lopen is het van belang dat de deelnemers een goede conditie hebben.

Is dit spel leuk voor mijn groep?

Airsoft is een soort nabootsing van een vuurgevecht, maar dan met onschadelijk onschadelijke munitie. Het leuke van Airsoft is om een soort militaire manoevre na te doen met je team. Vinden jouw vrienden of collega’s het leuk om zich in de huid van een soldaat te verplaatsen? En om samen te werken, het vijandige team op te jagen en te beschieten? En denk je dat iedereen na afloop elkaar nog aardig vindt en zelfs een betere binding heeft gekregen? Dan is dit een uitstekend spel om voor ze te organiseren! Je kunt een Airsoft arrangement tegenwoordig bij heel veel evenementenbureaus en Outdoor recreation bedrijven bestellen. De prijzen zijn vaak voordelig.

Mobiele versie afsluiten